Ultimele Știri

Ghinionul lui Keșeru o poate costa primăvara europeană pe Steaua

Steaua a dominat categoric în Danemarca, însă unicul gol al partidei a fost înscris de Aalborg, astfel șansele de calificare în primăvara europeană a echipei românești sunt foarte mici.

Dacă în meciurile din campionat Steaua ne obișnuia cu o eficiență excesivă în joc abia în repriza secundă, se pare că în Danemarca, elevii lui Costel Gâlcă au fost motivați încă din primele minute să înscrie în poarta lui Larsen, pentru a fi siguri de calificarea multașteptată în primăvara europeană.

Keșeru, Tănase și Adi Popa s-au întrecut în ocaziile pe poartă, însă fără o finalizare reușită care să reflecte situația dominantă a Stelei de pe teren pe tabela de marcaj. Devenit coșmarul danezilor în meciul din tur, Keșeru i-a sufocat pe cei de la Aalbrog și la ei acasă, îndeosebi în minutele 24, 27, 35 sau 41, când a fost foarte aproape de a deschide scorul în meciul Grupei J. Într-o presiune extraordinară creată de roș-albaștri, atât în teren cât și în peluză, danezii au reușit să prindă spațiul porții lui Arlauskis doar din două faze fixe și dintr-un contraatac, pentru că atitudinea ultraofesivă a oaspeților i-a ținut numai în propria jumătate de teren până la sfârșitul primelor 45 de minute.

În a doua parte a meciului s-a revenit cu aceeași determinare a Stelei, în timp ce echipa lui Aalborg s-a arătat mult mai curajoasă în ofensivă. Ritmul alert și ocaziile de ambele părți echilibrează prestația echipelor după o oră de joc, însă nu durează mult până când, dintr-o greșeală a lui Paul Papp, neobișnuit cu poziția de fundaș central, Enevoldsen rămâne singur Arlauskis îl execută la colțul lung în minutul 72.

Minutele ce au urmat au fost ca un coșmar pentru jucătorii steliști, pentru că mingea a refuzat cu desăvârșire să intre în poartă danezilor, iar deznădejdea s-a instaurat fără echivoc pe chipul Stelei. Astăzi ghinionul roș-albastru a apărat-o pe Aalborg, care o depășește pe Steaua în clasamentul Grupei J și are șanse mai mari de calificare în primăvara Ligii Europa. Totul se va decide peste două săptămâni, când Steaua va întâlni acasă pe liderul Dinamo Kiev, iar Rio Ave va lupta pentru o prezență onorabilă cu Aalborg.

Clasament Grupa J
1. Dinamo Kiev   5     10-4   11p 
2. Aalborg            5     6-8   8p 
3.STEAUA           5    11-7   7p
4. Rio Ave            5     3-10    1p

Echipele de start:

Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Bruhn (Wichmann 77’), Wurtz, Risgard, Thomsen – Enevoldsen (Jacobsen 74’), Helenius
Antrenor: Kent Nielsen

Steaua București: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Filip – Bourceanu (Breeveld 66’), Sînmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Stanciu 77’) – Keşeru
Antrenor: Costel Gâlcă

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*