Ultimele Știri

Ghinion, 3,54% din PIB pentru educaţie

În anul 2008 toate partidele parlamentare au semnat Pactul Național pentru Educație care prevedea alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, însă au trecut aproape şapte ani şi politicienii au uitat complet de acest proiect strategic.

 În anul 2013 România a alocat un procent de 3,6% din PIB pentru educaţie, fiind cea mai mică valoare din Uniunea Europeană.  Anul trecut educaţia s-a confruntat cu o situaţie catastrofală beneficiind de un buget minim istoric de 3% din PIB. Anul 2015, tot Guvernul Ponta la putere, însă un profesor ales în funcţia de preşedinte al României aprobă tacit un buget de 3,54% din PIB pentru educaţie.

Ce le putem spune profesorilor şi elevilor?.. Ghinion! Profesorul Klaus Iohannis a promis în campania electorală un proiect strategic pentru educaţie, nu doar pentru acum ci pentru următoarele două generaţii.

„Guvernele nu vor găsi niciodată bani pentru educaţie pentru că nu vor şti încotro merg şi unde vor să ajungă. Marile transformări nu se fac aşteptând momentul, ci asigurând o viziune şi lucrând”, a explicat Klaus Iohannis.

Profesorul Klaus Iohannis este o nouă amăgire pentru colegii săi de breaslă şi pentru tinerii care şi-au pus speranţele în numirea sa în funcţia de şef al statului. Cum le-a transmis şi în campania electorală dl. profesor le spune din nou colegilor, ghinion, 3,54% din PIB pentru educaţie, adică salarii mizerabile, săli de clasă insalubre şi km parcurşi pe jos de micuţii din sate şi comune.


„Doar aşa românii nu-şi vor mai caută viitorul dincolo de graniţele ţării, iar cei plecaţi se vor întoarce”, a mai spus preşedintele.

Domnule Iohannis, consecinţele subfinanţării sistemului educaţional va produce în continuare rezultate dezastruoase la bacalaureat, un salariu mizer pentru un profesor debutant şi o rată crescută a abandonului şcolar şi universitar, aici ocupăm deja primul loc în Europa.

Sistemul educaţional suferă, se află într-o degringoladă totală fiind condus de miniştri incompetenţi în ultimii ani. Nu avem cum să ne păstrăm tinerii în ţară  şi să îi aduem pe cei plecaţi acasă cât timp noi nu investim în educaţie, nu putem avea o dezvoltare durabilă.   

Lupta noastră pentru salvarea sistemului educaţional a rămas doar la capitolul de vorbe goale şi la purtători de vorbe pricepuţi precum profesorul Klaus Iohannis.

Ghinion..

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ghinion, 3,54% din PIB pentru educaţie

  1. Este regretabil caci iarasi citesc un reportaj care a gresit adresa ! Nu d-nul Presedinte Iohannis face bugetul ci Ponta ! De ce nu faceti adresa la el ????????? Acesta nu este jurnalism ce faceti d-voastra !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*