Ultimele Știri

Gheorghe Zamfir, decorat cu Ordinul Republicii de preşedintele Nicolae Timofti

Gheorge Zamfir a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie de stat a Republicii Moldova. Preşedintele basarabean, Nicolae Timofti l-a decorat de celebrul naist cu Ordinul Republicii.

Gheorghe Zamfir a fost decorat în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale şi pentru contribuţia substanţială la promovarea valorilor culturale naţionale.

Gheorghe Zamfir este autorul a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, a vândut peste 120 de milioane de discuri în toată lumea, are peste 160 de albume înregistrate şi peste 100 de discuri de aur şi de platină, alături de numeroase distincţii şi onoruri la nivel mondial.

A fost primit de trei ori la Vatican, devenind primul muzician care a cântat în timpul unei mese private a papei Ioan Paul al II-lea, primind medalia Vaticanului şi de două ori diploma Universităţii Don Bosco din Roma.

De asemenea, Gheorghe Zamfir a înregistrat muzică pentru numeroase filme, printre care „Marele blond cu o gheată neagră/ Le grand blond avec une chaussure noire”, regizat de Ives Robert, „Picnic la Hanging Rock/ Picnic at Hanging Rock”, „A fost odată în America/ Once upon a time in America” şi „Karate Kid”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*