Ultimele Știri

Gheorghe Stelian și Alexandru Faur, audiați la DNA

elena udrea dna

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, vizat în dosarul Alinei Bica şi în dosarul Microsoft, a venit, în această seară, la sediul DNA, unde este audiată Elena Udrea. 

Gheorghe Stelian a fost adus de anchetatori la sediul DNA, marţi seară, în aceeaşi maşină cu Alexandru Faur, la sediul direcţiei fiind audiată şi Elena Udrea.

Nici unul dintre ei nu a făcut vreo declaraţie la intrarea în sediul DNA.

elena udrea dna

Elena Udrea a venit la DNA în jurul orei 12.00, pentru a fi audiată în dosarele Microsoft şi Gala Bute, însă, timp de şapte ore, ea a studiat aceste dosare, audierile începând abia după ora 19.00.

Gheorghe Stelian este acuzat, în dosarul Alinei Bica, de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Amintim că Alina Bica este suspectă că, în 2011, a făcut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren de 13 hectare din Capitală, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despăgubire în acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro. La data respectivă, Alina Bica era și secretar de stat în Ministerul Justiției.

La DNA este audiat și Alexandru Faur, partenerul de afaceri al lui Gheorghe Stelian. Faur a preluat împrumutul de 3,3 milioane de euro contractat de Udrea la BRD, pentru a cumpăra un teren pe malul lacului Grivița. Conform unui anunț al BRD, Alexandru Faur urmează a fi executat silit de bancă, după ce nu a reușit să ramburseze creditul preluat de la Elena Udrea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*