Gheorghe Popescu: ”Această naţională e cea mai slabă pe care a avut-o vreodată fotbalul românesc”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 iunie 2016
  • Sport

Fostul căpitan al naţionalei României, Gheorghe Popescu, este dezamăgit de prestația echipei naţionale a României la Campionatul European din Franţa, considerând că Anghel Iordănescu nu poate face față acestor provocări.

Popescu este de părere că echipa naționalei a ajuns în prezent, în cel mai slab punct din toate timpurile.

Sunt de părere că această naţională e cea mai slabă pe care a avut-o vreodată fotbalul românesc. Nu cred că am avut vreodată o naţională compusă de fotbalişti care să joace la cluburile la care joacă cei de acum. Care joacă. Am făcut din victoria din Feroe o performanţă extraordinară. Chiar aşa am ajuns?”, a spus Popescu.

Fostul căpitan al naționalei declară că Iordănescu este depășit de situație și că nu trebui apus acum în aceastî funcție.

 ”Din punctul meu de vedere, acum domnul Iordănescu este total depăşit. 10 ani de zile în care nu a avut contact individual cu fotbalul. A stat departe de fenomen, eu ştiu foarte bine pentru că domnul Iordănescu urma să devină director tehnic. Am stat de vorbă cu dânsul şi simţeam, dar era Anghel Iordănescu…Din punctul meu de vedere, acum nu era pentru această funcţie”, a spus Popescu.

Popescu Federaţia Română de Fotbal poate îmbunătăţi fotbalul românesc și propune câteva variante .

”Domnii din federaţie nu au capacitatea să schimbe lucrurile. Şi nici oameni pricepuţi lângă ei. A fost un european dezastruos cu un rezultat ruşinos contra Albaniei. Ce facem? Dacă vor să se inspire să ia programul meu din 2014 şi vor vedea acolo ce trebuie să facă. Trebuie să ai capacitatea şi oamenii pentru asta. Noi am muncit şase luni de zile să facem acel program. Din ce am văzut la domnii din federaţie nu cred că au capacitatea să facă lucurile astea. Nici nu au în jurul lor oameni pricepuţi, mi se pare foarte ciudat cum nimeni în aceste zile nu vorbeşte de Hagi. Chiar aşa mare e ura faţă de generaţia noastră?”, a mai spus Gheorghe Popescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *