Ultimele Știri

Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională NATO care se va forma în România

Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională NATO care se va forma în România, anunță ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

Bulgaria a reconfirmat că va contribui cu până la 400 de militari la brigada multinațională, iar Polonia va contribui și ea cu o companie.

”Recent am avut confirmarea din partea Berlinului că Germania va contribui cu ofițeri de stat major la brigada multinațională”, a spus Motoc.

Brigada va coopera cu o unitate venită din partea Statelor Unite, însă rămâne de definit exact modalitatea în care se va face această cooperare.

„Vă asigur că mai sunt și alte discuții cu aliați importanți pe care le-am angajat la modul foarte serios și ale căror rezultate le vom anunța de îndată ce vor fi precizate și bine confirmate”, a afirmat ministrul.

Conform acestuia, brigada va avea un caracter de „multinaționalitate reală”.

„E o brigadă deja solidă ca pregătire, cu înzestrare foarte modernă. E certificată NATO, încadrată la un nivel foarte bun, peste 3.000 de militari. E vorba de Brigada 2 Infanterie „Rovine” de la Craiova, care va fi brigada-cadru pentru această formație multinațională. Nu va fi vorba doar de a grefa elemente din partea altor aliați, ci e vorba de a ajunge la un tot organic care funcționează ca o brigadă multinațională sub o planificare NATO”, a susținut ministrul, potrivit Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*