Ultimele Știri

Germania a suspendat un proiect militar cu Rusia, în valoare de 100 de milioane de euro

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a blocat un acord militar al grupului Rheinmetall cu Rusia, pe fondul crizei din Ucraina.

Proiectul viza înfiinţarea unei tabere de antrenament echipate integral pentru formarea trupelor ruseşti, care a fost aprobat de către guvernul anterior din Germania, conform cotidianului Süddeutsche Zeitung.

„Pot confirma că, având în vedere sancțiunile UE, permisiunea de a exporta un centru de pregătire de luptă a fost revocat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

Sigmar Gabriel a suspendat în martie punerea în aplicare a acestui contract în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro, deoarece Guvernul german consideră „inadmisibil” comerţul de armament cu Rusia din cauza crizei ucrainene.

Cotidianul Süddeutsche Zeitung susține că tabăra de pregătire militară ar fi antrenat aproximativ 30.000 de soldați pe an, folosind instrumente de simulare sofisticate.

Decizia vicecancelarului german de a bloca acordul companiei Rheinmetall cu Rusia, vine la o săptămâna după ce Statele Unite și Uniunea Europeană au impus Rusiei sancțiuni drastice, ce vizează industria apărării, sectorul de energie și cel financiar, cu scopul de a reduce sprijinul Moscovei pentru rebelii din estul Ucrainei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*