Ultimele Știri

Germania regretă erori grave comise în misiunea din Afganistan

Ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că Berlinul a făcut erori grave în timpul angajării militare în Afganistan, începând din 2001 și a avertizat împotriva unei retrageri pripite, asa cum s-a întâmplat cu americanii din Vietnam, în anul 1975.  

„Se pare că cea mai mare greşeală a noastră a fost să creăm prea multe aşteptări şi să nu facem suficient în acest sens”, scrie Steinmeier într-un articol publicat în săptămânalul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Noi nu am vrut doar să stopăm amenințarea la adresa securității pe care o reprezintă Afganistanul, ci și să conducem această țară în funcție de propria noastră viziune”, a mai declarat ministrul german al Afacerilor Externe, în contextul retragerii forţelor NATO, prevăzute pentru sfârşitul lui 2014, din această ţară devastată de război.

El a mai spus că, în ciuda progreselor din Afganistan, țara este  încă afectată de comerțul înfloritor de droguri și de  corupția  larg răspândite. De asemenea, Steinmeier a precizat că talibanii extremiști încă dețin puterea în mai multe provincii, unde violența abundă.

În același timp, Frank-Walter Steinmeier a menționat că retragerea nu ar trebui să fie văzută ca un eșec, amintind  că în comparație cu situația din Siria sau Irak, „rezultatele din Afganistan sunt destul de respectabile.”

Germania se situează pe locul trei între contribuitorii  de trupe la Forța  Internațională  de Asistență pentru Securitate a NATO  din Afganistan, după Statele Unite și Marea Britanie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*