Ultimele Știri

Germania refuză să plătească Greciei pagube de război pentru ocupația nazistă

merkel tsipras

Germania declară că nu va plăti despăgubiri Greciei în urma evenimentelor din cel de-al doilea război mondial și consideră acțiunea elenilor drept un truc juridic pentru a evita plata datoriilor.  În timp ce Germania spune că nu poate onora cerințele guvernului Tsipras, Grecia declară că poate începe sechestrarea bunurilor deținute de statul german.

Guvernul lui Alexis Tsipras a cerut despăgubiri Germaniei pentru ocupația nazistă dintre anii 1941-1944.

„Este convingerea noastră fermă că problemele ce țin de reparatii si compensații financiare au fost soluționate în mod legal și politic”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

Un purtator de cuvant al ministerului de Finanțe a declarat că nu aveau nici un rost astfel de discuții cu guvernul elen în privința despăgubirilor. Purtătorul de cuvânt a adăugat, de asemenea, că cererile de la Atena au fost doar încercarea de a distrage atenția de la problemele financiare grave cu care se confruntă țara.

Cum Germania refuză să platească despăgubiri de război, ministrul Justiției din Grecia a declarat miercuri că Atena ar putea începe confiscarea bunurilor germane.

Nikos Paraskevopoulos spus el este”pregătit să aprobe” o hotărâre a Curții Supreme din Grecia ce datează din anul 2000, care ar permite însușirea de bunuri aparținând Germaniei. Încasările din vânzarea proprietăților ar putea fi utilizate pentru a compensa rudele a 218 civili care au fost masacrați de trupele naziste într-un sat din centrul Greciei în iunie 1944.

„Legea prevede că ministrul trebuie să dea ordinul de aprobare a deciziei Curții Supreme de Justiție…. eu sunt gata să dau acest ordin”, a declarat Paraskevopoulos.

Problema reparațiilor de război va crește tensiunile dintre Atena și Berlin, aflate deja la un nivel foarte ridicat. 

grecia

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*