Ultimele Știri

Germania propune UE crearea unei armate comune

germania

Pentru a face față provocărilor de securitate acasă și în străinătate , UE trebuie să aibă o armată comună în loc de 28 de armate naționale, a declarat ministrul de Finanțe german într-un interviu, insistând că blocul ar trebui să se implice mai mult pentru a face față crizelor din Africa de Est și Orientul Mijlociu.

„În cele din urmă, scopul nostru trebuie să fie o armată comună europeană”, a spus el, argumentând că cheltuielile militare naționale a peste 28 de tari din UE „ar putea fi folosite mult mai bine împreună.”

„Pentru Germania, acest lucru înseamnă că va trebui să sprijine politicile noastre externe și de securitate mai puternic decât până acum,” a spus el, menționând că Orientul Mijlociu și Africa sunt pivoți geografici pentru angajamentele Berlinului. Este necesară o participare europeană mai puternică pentru a stabiliza aceste regiuni, a adăugat el. În ultimii ani, au existat dezbateri în cadrul unității germane privind o politică externă mai proactivă susținută de o armată puternică capabilă să acționeze oriunde în lume. Criticii spun că Berlinul trebuie să rămână o putere non-militară în orice moment, având în vedere trecutul său militarist agresiv în timpul primului și al doilea Război Mondial.

Cu toate acestea, Bundeswehr a fost implementat într-un număr de puncte fierbinți din întreaga lume, inclusiv Afganistan și Mali, iar acum „misiunea de sprijin” în Siria. UE ca o entitate nu are nicio forță militară unificată. UE are doar politica de securitate și apărare comună prin furnizarea accesului NATO pentru operațiuni militare, numai în anumite cazuri. UE a fost nevoită să ofere asistență militară Franței după atacurile teroriste din noiembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*