Ultimele Știri

Germania: „Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea”

Declarația ministrului de interne german Thomas de Maiziere

Într-un interviu acordat publicației germane Der Tagesspiegel, ministrul de interne german, Thomas De Maiziere, a spus că refugiații care primesc protecție în Europa ar trebui să accepte că vor fi distribuiți în întregul bloc comunitar, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Tensiunile sunt în creștere în Germania, autoritățile landurilor plângându-se de povara din ce în ce mai grea de a face face față celei mai grave crize a refugiaților cu care s-a confruntat Europa în ultimele decenii.

Germania, cea mai mare și mai performantă economie europeană, a devenit un adevărat magnet pentru mulți oameni care fug de războiul și sărăcia din Siria și din alte părți ale Orientului Mijlociu și Africii. Poliția germană a anunțat că peste 13.000 de migranți au ajuns numai sâmbătă în Munchen, iar alți 1.400 duminică dimineață.

Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea — acest lucru nu se întâmplă nicăieri in lume. De asemenea, nu poate fi de datoria noastră să plătim ajutoarele stabilite prin legislația germană refugiaților care au fost alocați unei țări a UE și care au venit totuși ulterior în Germania.

Soluția: scăderea cuantumului ajutoarelor plătite de către statul german refugiaților

Guenter Oettinger, comisar european pentru economia și societatea digitală, a declarat pentru ziarul „Welt am Sonntag” că Germania ar trebui să reducă ajutoarele financiare pentru solicitanții de azil.

Plățile pentru solicitanții de azil din Germania trebuie să fie ajustate astfel încât să se apropie într-o oarecare măsură de plățile din celelalte țări din UE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*