Germania: Fondatorul mișcării Pegida, în instanță pentru insulte la adresa refugiaților

  • Adelina Mitrache
  • 19 aprilie 2016
  • Externe
pegida germania

Fondatorul mișcării islamofobe germane Pegida (acronim pentru ‘Patrioți europeni contra islamizării Occidentului’), Lutz Bachmann, va compărea marți în fața unui tribunal din Dresda (estul Germaniei), pentru insulte proferate la adresa refugiaților, în contextul unei ascensiuni puternice a extremei drepte la nivel național, relatează AFP.

Lui Bachmann i se reproșează mai multe comentarii postate în septembrie 2014 pe pagina sa de Facebook, printre care descrierea refugiaților de război drept ”vite” și ”drojdia societății”, ceea ce reprezintă ”incitare la ură și atingere adusă demnității”, în opinia procurorilor germani.

Deja condamnat pentru tâlhărie, violențe și trafic de droguri și deținut pentru 14 luni în Germania după ce s-a ascuns în Africa de Sud, Lutz Bachmann (43 de ani) riscă acum o pedeapsă cuprinsă între trei luni și cinci ani de închisoare. El va fi judecat începând cu ora locală 10:00 (08:00 GMT), sub strictă securitate.

Lutz Bachmann a fondat Pegida în urmă cu un an și jumătate la Dresda, organizând săptămânal demonstrații contra presupusei ‘islamizări’ a Germaniei.

Remarcile sale postate în septembrie 2014 pe Facebook au dus la o divizare a mișcării Pegida, el fiind într-o primă fază destituit, după care a recâștigat controlul asupra mișcării.

La începutul lunii octombrie, atunci când liderul Pegida a fost pus sub acuzare, Parchetul din Dresda a afirmat că Bachmann a folosit termenii ”vite” și ”drojdia societății” știind că fapta sa riscă să fie considerată tulburare a ordinii publice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *