Ultimele Știri

Germania face dreptate pentru Holocaust

Centrul Simon Wiesenthal a declarat că a trimis recent guvernului german  o listă cu 80 de foști membri ai echipei de exterminare naziste, autoritățile cerând judecarea celor care sunt  încă în viață.

„Am transmis justiţiei germane o listă cu 80 de membri ai Einsatzgruppen”, a declarat  directorul centrului Efraim Zuroff pentru AFP la Ierusalim.

Directorul centrului Wiesenthal  a precizat  că lista  include 76 de bărbați și patru femei, identificați ca membrii ai grupării naziste Einsatzgruppen din  Europa de Est. Echipele, parțial formate din ofițeri de poliție, au ucis mai bine de un milion de evrei, țigani, oponenți  politici și membrii ai elitelor  din Polonia și Uniunea Sovietică, între  1939-1943, potrivit Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA.

Comandourile paramilitare Einsatzgruppen, formate sub conducerea lui Reinhard Heydrich, unul dintre principalii arhitecţi ai Holocaustului, au jucat un rol preponderent în punerea în aplicare a „soluţiei finale”.

Efraim Zuroff  a spus că decizia de a preda lista cu 80 de foști membrii ai Einsatzgruppen, a venit după ce Germania a declarat, anul trecut, că  31 de foști gardieni de la lagărul morții din Auschwitz-Birkenau erau încă în viață și trăiau  în Germania. „Timpul se scurge”, a spus Zuroff vorbind prin telefon de la biroul său din Ierusalim. „Nu există niciun motiv pentru a ignora aceste persoane, doar pentru că sunt în vârstă. Ei, de asemenea, nu merită nicio simpatie, deoarece ei  nu au avut, evident, niciuna cu  victimele lor.”

Procurorul federal german, Kurt Schrimm, a declarat că foștii membrii naziști ar putea fi urmăriți penal în cazul în care au lucrat  într-o unitate nazistă,  al cărei unic scop a fost  crima,  acest fapt fiind  suficient pentru a condamna pe cineva de complicitate la crimă, chiar și fără dovezi de participare într-o infracțiune specifică.

Germania își intensifică eforturile de a-i condamna pe toți criminalii de război naziști, care mai sunt încă în viață.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*