Germania: Autoritățile susțin că nu există nicio legătură între tânărul atacator afgan și grupări teroriste

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iulie 2016
  • Externe

Autoritățile germane susțin că nu există nicio legătură între tânărul atacator afgan și rețeaua teroristă Stat Islamic, relatează DPA și Reuters.

Ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann, a declarat că nu există dovezi care să sugereze că atacatorul afgan care a rănit cu un topor și un cuțit cinci persoane într-un tren în sudul Germaniei ar avea legături cu vreo rețea islamistă teroristă.

Acesta susține, de asemenea, că atacul din tren nu este un motiv de suspiciuni generalizate la adresa refugiaților și că germanii nu pot înceta să mai meargă cu trenul și nu vor permite atacatorilor să le distrugă viețile.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat marți atacul, o premieră în Germania, țară scutită până acum de atentate islamiste de mare amploare.

Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulți martori au declarat că afganul a strigat ‘Allahu Akbar’ (‘Allah este mare’), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecționat artizanal.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *