Ultimele Știri

Germania are un excedent bugetar de 12,1 miliarde de euro în 2015! Banii vor fi folosiți pentru imigranți

Schauble Merkel

Ministerul german de Finanțe a raportat un excedent bugetar pe 2015, de două ori mai ridicat decât estimările inițiale, datorită veniturilor record din taxe și a ratelor scăzute ale dobânzilor, transmite Reuters.

Excedentul bugetar al Germaniei s-a situat anul trecut la 12,1 miliarde de euro (13,1 miliarde de dolari), față de un plus de 6,1 miliarde de euro estimat recent de Ministerul de Finanțe de la Berlin.

Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, a declarat că intenționează să utilizeze excedentul din 2015 la finanțarea costurilor asociate cu fluxul de refugiați. În Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015.

”Avem nevoie urgent ca acest excedent să finanțeze costurile suplimentare asociate cu adăpostirea și integrarea refugiaților. Dacă este posibil, vrem să realizăm această integrare fără a majora datoria în 2016”, a afirmat Wolfgang Schauble.

Oficialul a adăugat că și în bugetul pe 2016 este prevăzută obținerea unui excedent bugetar, datorită situației solide a pieței forței de muncă.

Pentru prima dată din 1969, Germania a înregistrat în 2014 deficit zero, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor.

În 2015, cheltuielile guvernamentale au totalizat 299,3 miliarde de euro, față de 301,9 miliarde de euro în anul precedent, în timp ce veniturile au ajuns la 311,4 miliarde de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*