Ultimele Știri

Germania a ratificat acordul de asociere cu UE al Republicii Moldova

Germania a ratificat acordul de asociere cu UE al Republicii Moldova

Deputaţii de la Berlin au votat astăzi, proiectul de lege cu privire la ratificarea Acordului de Asociere a Moldovei, Ucrainei şi Georgiei la Uniunea Europeană.

Bundestagul a aprobat apropierea Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei faţă de Uniunea Europeană, în urma votului final, dat astăzi de parlamentarii germani. Conform informaţiilor preliminare, cei care s-au împotrivit au fost cei 64 de membri ai partidului de stânga.

„Prin acest acord de asociere, Germania va asigura liberalizarea și extinderea activităților comerciale și de investiții care vizează creșterea dezvoltării economice într-o manieră durabilă a celor trei state”, se anunţă de site-ul oficial al Parlamentului de la Berlin.

Proiectul de lege semnat de nemţi prevede ca între 2014-2020 prin programul de vecinătate al UE să acorde fonduri în valoare totală de 610 – 746 milioane de euro Republicii Moldova, în scopul reformării administrației publice, dezvoltării agriculturii și zonelor rurale, precum și reforma poliției și gestionarea frontierelor.

Proiectul de lege poate fi accesat AICI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*