Germania a înăsprit controalele la frontiera cu Elveţia pentru a opri fluxul de imigranţi ilegali

  • Adelina Mitrache
  • 22 august 2016
  • Externe
imigranti refugiati

Germania a înăsprit controalele la frontiera cu Elveţia pentru a opri un flux de imigranţi ilegali, a declarat ministrul elveţian de Finanţe, Ueli Maurer, informează agenţia de ştiri Reuters pe pagina electronică.

Ministerul de Interne al Germaniei a confirmat faptul că personalul de frontiere a fost întărit.

Anul trecut, peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului şi a sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi din alte regiuni au sosit în Germania. Iniţial priviţi în mod favorabil de opinia publică germană, atitudinea faţă de ei s-a înrăutăţit în urma mai multor atacuri islamiste comise luna trecută în Germania, dintre care trei efectuate de azilanţi.

„Germania întăreşte în mod constant securitatea frontierei cu Elveţia,” a declarat Maurer în cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elveţia (SVP), potrivit cotidianului NZZ am Sonntag. Acesta a mai afirmat că această acţiune semnalează o schimbare a atitudinii autorităţilor germane faţă de imigranţi.

Şi Elveţia a adoptat măsuri de reducerea a numărului de imigranţi care încearcă să intre venind dinspre Italia după ce au traversat Marea Mediterană, invocând chiar măsurile mai dure adoptate de Berlin pentru a justifica politica Elveţiei de expulzare înapoi în Italia a imigranţilor ilegali.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *