Ultimele Știri

Germania a dat mită 6,7 milioane de euro la FIFA

germania

Federația de Fotbal din Germania a recunoscut într-o declarație că a efectuat o plată de 6,7 milioane de euro pentru FIFA, dar nu ar avea nicio legătură cu Cupa Mondială din 2006.

Der Spiegel a raportat săptămâna aceasta pe site-ul său că Federația de Fotbal din Germania (DFB) a plătit, în 2005, 6,7 milioane de euro la FIFA pentru ai fi acordat Campionatul Mondial 2006. Plata a fost confirmată într-o declarație de către instanța națională, cu toate acestea, federația a spus că nu a avut nicio legătură cu evenimentul. În declarația sa, DFB a spus că această plată a apărut cu ocazia unei revizuiri interne, lansată în ultimele luni cu privire la atribuirea Cupei Mondiale din 2006, în contextul scandalului de la FIFA.

„DFB a aflat că o plată de 6,7 milioane de euro a fost realizată către FIFA în aprilie 2005, o sumă care ar fi putut fi folosite pentru altceva decât scopul inițial.”

Federația spune că banii au fost destinați inițial pentru un program cultural al FIFA. Dar,”plata nu a fost legată de atribuire (Cupa Mondială 2006)”, spune Federația germană, menționând că ancheta internă nu a găsit „nicio dovadă a vreunei nereguli”.

În presă, DFB a spus sa „președintele a ordonat ancheta internă în această vară”, și a fost făcută cu ajutorul unor „avocați străini” pentru a vedea dacă banii pot fi recuperați.

Potrivit DBF, „rezultatul final nu este încă disponibil, deoarece controalele continuă” și trebuie „să fie luate în considerare de către Consiliul de Control.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*