Ultimele Știri

George Friedman: „O armată pe hârtie nu vă va salva”!

Fondatorul agenţiei Stratfor şi specialist în geopolitică, Geroge Friedman, a explicat care sunt paşii pe care România trebuie să îi facă pentru a rezista expansiunii Federaţiei Ruse.

„Relaţia SUA cu România devine mai apropiată, datorită localizării sale, faptului că rezistă expansiunii Federaţiei Ruse.Aici suntem acasă. Acesta este un loc unde interesul naţional al României şi interesul naţional american se potrivesc”, declară Friedman.

Friedman avertizează că România trebuie să fie capabilă să se apere singură. „Sunt trei ţări care au forţe militare pe care le pot trimite, Statele Unite, Marea Britanie, care a redus din efective, şi Franţa. Ţările aflate aproape de dumneavostră nu se află în poziţia de a vă apăra. Când vorbiţi despre război, trăiţi pe un continent unde tratat după tratat a fost încălcat. Dacă eşti american, beneficiezi de luxul de a crede în promisiuni”.

„O armată pe hârtie nu vă va salva. Nu spun că ruşii au de gând să invadeze România, spun că nu am idee cum se vor desfăşura lucrurile. Iar în istoria României, de obicei cel mai rău dintre lucruri se întâmplă”, a spus Geroge Friedman.

„Îmi este foarte clar că sunteţi în pericol. Puteţi decide că nu vreţi să vă gândiţi la asta, puteţi spune că nu, nu se va întâmpla, puteţi spune toate aceste lucruri. România trebuie să-şi întărească armata, să-şi procure armele de care are nevoie, şi să fie pregătită să se apere, cel puţin suficient de mult până vin americanii, să devină o ţară modernă, să atragă investiţii, să-şi clădească economia pentru a putea plăti pentru toate acestea”, a declarat analistul.

În Zona Mării Negre „este un punct de stabilitate pentru cei din Vest, şi acesta este România şi, în mai mică măsură, Bulgaria. De aceea România este o ţară importantă. Pentru că într-un cerc vast de instabilitate, România este diferită. Şi cred că românii se gândesc la ei precum cei slabi şi instabili”, a declarat George Friedman, preşedinte Stratfor Global Intell. 

„În contextul Mării Negre este pentru SUA cel mai semnificativ aliat”, a mai declarat Friedman.

Astfel, George Friedman atrage atenţia asupra situaţiei militare şi geopolitice în care se află ţara noastră, în contextul expansionist al Federaţiei Ruse.  Acesta mai atrage atenţia şi asupra faptului că România nu poate fi apărată de ţările vecine ci doar de SUA, Marea Britanie şi Franţa. Ţara noastră are nevoie de o modernizare a echipamentelor militare şi de achiziţionarea de noi tehnologii performante în domeniu, care pot ţine piept unei eventuale invazii ruseşti.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*