Ultimele Știri

George Copos române în închisoare cel puțin până pe 25 februarie

George Copos

Judecătoria Sectorului 5 a decis să amâne verdictul în cazul propunerii de eliberare condiționată a lui George Copos pentru data de 25 februarie.

George Copos a sperat că va părăsi închisoarea, începând de astăzi, când s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5 pentru a i se aproba cererea de eliberare condiţionată. Inițial, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat dosarul de eliberare pe numele său, motivele fiind acelea date de vârsta înaintată (62 de ani în luna martie) şi de faptul că a scris mai multe cărţi pe durata încarcerării sale.

„Judecătorii au amânat decizia şi au cerut mai multe informaţii despre activitatea desfăşurată de domnul George Copos la atelierul de tâmplărie al penitenciarului, despre ce a scris şi despre comportamentul acestuia! Este un procedeu normal! George Copos întruneşte toate criterile pentru a fi eliberat condiţionat”, a declarat avocatul lui Copos, Viorel Roş.

Totuşi, decizia magistraţilor a fost amânată pentru 25 februarie. Indiferent de decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, hotărârea va putea fi contestată, sentinţa definitivă în acest caz urmând să fie dată de Tribunalul Bucureşti.

George Copos a fost condamnat în două rînduri la închisoare: în Dosarul Transferurilor şi în Loteria I. Dosarul Loteria II i-ar putea aduce o a treia condamnare omului de afaceri

Copos are de executat patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să nu fie aplicat un spor de pedeapsă, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele Loteria I şi cel privind transferurile de jucători.

George Copos a fost condamnat la:

  • 4 ani cu executare are în dosarul Loteria I
  • 3 ani şi 8 luni de închisoare a primit în Dosarul Transferurilor

Totuși, Dosarul Loteria II i-ar putea aduce o a treia condamnare omului de afaceri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*