George Copos este audiat la DNA în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 august 2016
  • Justiție

Omul de afaceri George Copos este audiat la sediul DNA, în calitate de martor, în dosarul privind suspiciuni de corupţie în legătură cu lucrările ştiinţifice scrise în închisori, conform Mediafax.

Copos urmează să dea declarații, în calitate de martor, cu privire la cărţile scrise de deţinuţi în spatele gratiilor. Omul de afaceri a fost eliberat în anul 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani, primită în dosarul transferurilor de jucători și dosarul Loteria I.

În perioada în care a fost încarcerat, fostul finanţator al clubului Rapid a scris cinci cărţi, pentru uan dintre lucrări fiind acuzat de plagiat. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe acesta de infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu.

Este vorba despre lucrarea ştiinţifică „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova (secolele XIV-XVI)”, de 119 pagini, lucrare pentru care a obţinut 30 de zile de libertate.

De asemenea, George Copos „şi-a însuşit fără drept, în parte, opera unui alt autor şi a prezentat-o conducerii Penitenciarului Bucureşti- Rahova ca o creaţie intelectuală proprie”, susţin procurorii. În aceeaşi zi, Copos „a solicitat conducerii Penitenciarului Rahova acordarea zilelor câştig urmare a publicării lucrării cu caracter ştiinţific menţionată mai sus, pe care a anexat-o cererii, determinând astfel comisia de liberare condiţionată să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi să aprobe astfel cererea şi să acorde cele 30 de zile de câştig”, mai precizează parchetul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *