Ultimele Știri

George Copos, acuzat de plagiat

În închisoare, politicienii devin scriitori, iar scrierilor lor preferate sunt lucrările ştiinţifice.

Există o explicaţie pentru acest avânt: o carte scrisă îţi poate scurta pedeapsa. Fostul finanţator al Rapidului a ieşit din închisoare cu aproape jumătate de an mai repede după ce a publicat nu mai puţin de cinci lucrări cu caracter ştiinţific. Acest lucru e posibil după ce regulamentul Administraţiei Penitenciarelor a fost modificat prin ordin de director.

Am citit mari filosofi. Veți găsi în lucrările mele teme care n-au fost abordate niciodată de specialişti în domeniu. Este important să ştii ce ai de făcut în ziua aceea, în noaptea aceea. Eu am dormit patru ore pe noapte”, a declarat George Copos.

Cartea a fost publicată de editura Niculescu, patronată de Cristian Niculescu, secretar de stat în Ministerul de Externe în Guvernul Năstase, care însă nu a vrut sa dea declarații.

Potrivit legii „în cazul elaborării de lucrări științifice publicate sau invenții brevetate, se consideră 30 de zile executate pentru fiecare lucrare științifică”.

Acelaşi subiect l-a pasionat şi pe istoricul Cătălin Parfene, în urmă cu zece ani. Pe acest subiect şi-a susţinut atunci teza de masterat la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti.

„Această carte a domnului Copos nu poate fi găsită nici în librării, nici la Editura Niculescu, editura care a publicat-o. Fără să acuz pe nimeni, semnalez niște coincidențe”, afirmă Cătălin Parfene.

Istoricul a comparat teza sa cu lucrarea omului de afaceri şi a găsit mai multe asemănări: aceeaşi cronologie şi aceeaşi înşiruire de idei. Mai mult, prefaţa publicaţiei este semnată de acelaşi profesor de istorie care i-a coordonat lucrarea de master.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*