Ultimele Știri

Geoană: Congresul PSD e o farsă, iar Dragnea, un om care ştie să păcălească

Mircea Geoană

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, consideră că viitorul Congres al PSD, din 11 octombrie, este „o farsă”, apreciind că o candidatură a lui Liviu Dragnea, „un om care ştie să păcălească”, pentru şefia partidului înseamnă „o condamnare la irelevanţă a PSD”.

 Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, înr-o conferinţă de presă, cum comentează intenţia lui Liviu Dragnea de a candida la Congresul din 11 octombrie pentru funcţia de preşedinte al PSD, Mircea Geoană a spus că i se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD.

„De ce insistă Dragnea să candideze este problema lui, de ce acceptă PSD este întrebarea pe care trebuie să o punem. Este o condamnare la irelevanţă a PSD. Dragnea a reactivat pe toţi cei din partid cu probleme de justiţie, cu dosare penale. E o inadaptare la aşteptările opiniei publice româneşti. Şi, atunci când susţii o astfel de propunere, există un sentiment de sinucidere colectivă, oamenii încearcă să se protejeze că poate nu ajunge justiţia la ei. Mi se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este că nu există nicio voce care să spună că direcţia este greşită, că nu poţi să mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate în România, în Europa”, a spus Geoană.

Potrivit acestuia, Dragnea este „un împrumut de la PD, este un tip abil, care ştie să păcălească, vorbeşte linguşitor, dar nu este un om pe care să te poţi baza, e un nivel de incompetenţă peste care nu poţi să treci”.

„În PSD este, astăzi, o criză de soluţii, Congresul din 11 octombrie este un pseudo-congres, care este o farsă, nu e un congres, cu câştigătorul anunţat înainte, cu preşedintele interimar care face jocurile, schimbă organizaţiile judeţene, îşi face congresul cum îşi doreşte el. Îl ameninţă pe Negoiţă, ca să se retragă. Ăsta e partid democratic, care are competiţie? Competiţia asta nu e pe bune, ăsta nu mai e partid nici social democrat şi nici democratic, este o fantomă a partidului pe care l-am condus şi l-am iubit”, a spus Geoană.

Întrebat dacă există riscul ruperii PSD după Congres, liderul PSRO a răspuns că acesta este deja rupt, liniile de fractură fiind profunde, astfel încât nu vor duce decât la o „fracturare reală”.

„Când va fi (ruperea PSD – n.r.), după Congres, după pierderea guvernării, nu ştiu când, dar este prea mult, nu a fost niciodată o situaţie atât de dramatică ca acum, cu lideri din teritoriu care au probleme, nu au o garnitură. Declinul a început în 2010, la congresul în care Sebastian Ghiță a instalat camere în secţiile de vot şi Liviu Dragnea a trântit meciul şi organiza congresul în favoarea lui Ponta, când Ponta avea soluţia de rezervă ca secretar general la UNPR, dacă ar fi pierdut. De atunci a început marea trădare”, a subliniat Mircea Geoană.

Acesta a susţinut că între Victor Ponta şi Liviu Dragnea „a fost o căsătorie din interes în 2010”, în condiţiile în care Ponta avea nevoie de Dragnea „ca să trântească Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un puşti, pe care să îl manipuleze în faţă, crezând că va controla partidul şi guvernarea”.

Mircea Geoană a participat, joi, la Cluj-Napoca, la lansarea filialei Cluj a PSRO, al cărei preşedinte interimar este fostul deputat PDL Mircia Giurgiu.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara, miercuri, că anunţul candidaturii sale la şefia partidului va fi făcut duminică, în cadrul Conferinţei judeţene a PSD Teleorman, în filiala din care face parte şi în judeţul pe care îl „iubeşte”.

„Aş putea spune că nu se mai pune problema «dacă», ci se pune problema «cândW (voi face anunţul – n.r.). Duminică, la Conferinţa Judeţeană de la Teleorman, voi face anunţul. Cred că acest anunţ trebuie făcut în organizaţia din care am făcut parte şi din care fac parte şi din care voi face parte întotdeauna şi în judeţul pe care îl iubesc foarte mult”, spunea Dragnea.

Senatorii Daniel Savu şi Șerban Nicolae şi-au mai anunţat intenţia de a candida la şefia PSD în 11 octombrie, în timp ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a mai candida pentru funcţia de preşedinte al partidului şi îl susţine pe Liviu Dragnea.

Dragnea a preluat şefia interimară a PSD după ce Victor Ponta a renunţat la funcţia de preşedinte, pe fondul problemelor în justiţie. Liderul interimar al PSD are, pe 28 septembrie, primul termen în recursul din Dosarul Fraudă la Referendum, în care a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*