Ultimele Știri

Generalul a implorat milă, dar a fost dat pe mâna DNA

gabriel oprea

Gabriel Oprea a implorat milă în fața colegilor senatori, însă a fost ”executat” și trimis pe mâinile procurorilor DNA în dosarul DIPI.

Generalul a susținut că este nevinovat și i-a rugat pe senatori să voteze împotriva cererii Direcției Naționale Anticorupție.

“Vreau să vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru, de parlamentar, și cu ajutorul dvs., m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile militarilor din Armata Română, ale celor de la Interne, ale celorlalte instituții din domeniul securității naționale. Am reușit de cele mai multe cu ajutorul dvs. și bine am făcut. Ca viceprim-ministru și ministru de Interne nu s-a achiziționat în mod legal doar o mașină, peste 5.000 de mașini au fost achiziționate în mod legal, transparent, nu a fost nicio problemă”, a susținut Oprea în plenul Senatului.

Generalul a susținut că fostul șef al DIPI “a identificat amenințări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv la adresa sa”, probabil de aceea a avut nevoie de jacuzzi și mașină de peste 100.000 de euro.

“În acest sens, Direcția de Informații și Protecție Internă au acționat în consecință și au reînființat o unitate care exista și înainte — ACVILA — pentru paza și protecția MI, plecat de la zero, în acest sens au achiziționat printre altele și o mașină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi că sunt documente, acest fapt recunoscut în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul șef DIPI că această mașină a fost achiziționată legal. Nu am făcut decât, ca orice ministru de Interne, să mă supun legii și acestor prevederi legale specializate. (…) Stimați colegi, acestea sunt faptele, vreau să vă spun că întotdeauna în cariera mea mi-am făcut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat și, în consecință, vreau să votați împotriva acestei cereri”, a spus președintele UNPR.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*