Ultimele Știri

Generalul a dat semnalul! Guvernul Ponta are zilele numărate

ponta-dragnea

Premierul interimar Gabriel Oprea a dat semnalul părăsirii coaliției de guvernare conduse de Victor Ponta în cursul zilei de miercuri, în urma deciziei lui Klaus Iohannis de al numi director la SIE pe Mihai Răzvan Ungureanu.

Generalul a anunțat la scurt timp după numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu că UNPR va vota în favoarea acestei numiri, lucru care i-a deranjat pe liderii PSD apropiați lui Victor Ponta cum ar fi Liviu Dragnea și Ilie Sârbu. Gabriel Oprea este cunoscut pentru astfel de acțiuni de defectare în momentele cheie ale unei guvernări șubrede, cum este cea condusă de Victor Ponta. 

Urmărirea penală a premierului Victor Ponta și anchetarea mai multor apropiați ai acestuia precum Sebastian Ghiță, Dan Șova, Darius Vâlcov și Iulian Herțanu cumnatul premierului a dus la o cădere masivă a coaliției de guvernare atât în ochii alegătorilor cât și în rândul parlamentarilor cunoscuți pentru traseismul politic.

Gabriel Oprea a declarat, marţi seară, că va susţine orice propunere pe care o va face preşedintele pentru SIE, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că social-democraţii nu vor vota această nominalizare. În primul rând, susţine Sârbu, propunerea este ilegală pentru că ar fi trebuit aprobată de CSAT înainte să ajungă în Parlament. Este pentru prima dată când se observă o diferenţă clară de opinii între liderii celor două partide, mai ales că Ilie Sârbu nu a exclus posibilitatea unei rupturi în coaliţie dacă se va vota diferit. Şi cum UNPR a strâns deja 56 de deputaţi şi senatori, capabili să schimbe o majoritate parlamentară, decizia este la ei.

Ce spunea Gabriel Oprea despre Victor Ponta la plecarea din PSD:

Aleşii UNPR au luat deja o decizie: vor face întocmai cum le va spune Gabriel Oprea, însă nu se gândesc şi la un divorţ efectiv în coaliţia de guvernare. ”E prima dată când sunt păreri diferite, dar asta nu înseamnă că sunt şi contrare. Aşteptăm să se armonizeze”, a declarat liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochiţoiu, pentru Gândul. ”Dacă a spus Gabriel Oprea, eu niciodată nu-l voi contrazice. Nu cred că există pericolul unei rupturi între PSD şi UNPR”, a adăugat şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, uneperistul Eugen Nicolicea.

”M-a luat prin surprindere şi pe mine, am aflat în sală. PSD nu va vota sigur. Nu am discutat cu UNPR, e o informaţie proaspătă.  N-avem o problemă cu MRU, ci cu procedura, s-a stricat o tradiţie care e de zece ani de zile, ca un preşedinte să fie de la opoziţie, altul de la putere. PSD clar nu votează în Parlament. Dacă se respecta procedura, dacă exista o discuţie, dacă se ajungea la o înţelegere între preşedintele nostru şi preşedintele României. Dar aşa, s-au depăşit etape. Vor să demonstreze ce? O prostie? Ce poate să demonstreze dacă ştii ce spune legea, dacă ştii că n-ai majoritate…”, a declarat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

”Cu probabilităţi eu nu lucrez. Nu am avut niciun motiv până acum, cred în cuvântul domnului Oprea. Această propunere din punct de vedere legal nu poate să ajungă la Parlament decât prin intermediul CSAT. E greu de spus (n.r.- dacă poate însemna o ruptură de UNPR), dar nu exclud nicio posibilitate în acest moment. Dar mi-e greu să cred că un om ca domnul Oprea, care e categoric şi care ne-a demonstrat de atîtea ori că ceea ce discută cu noi e discutat şi e cuvânt dat, vine acum şi se schimbă. Noi am fost lăsaţi complet în afară, nici măcar consultaţi nu am fost.”, a adăugat Sârbu, la Parlament.

În urma acestor contre se pare că Guvernul Ponta 4 are zilele numărate, iar procurorii DNA îl așteaptă cu brațele deschise pe Victor Ponta să se întoarcă în țară pentru a începe audierile în dosarul Șova. 

Gabriel_OpreaCitește și: Milionarul Gabriel Oprea: Casele, mașinile și milioanele de euro din conturile ministrului Internelor

mineriadaCitește și: VIDEO: Cum a ajuns bodyguardul lui Miron Cozma, general cu 4 stele și șef peste guverne

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*