Ultimele Știri

General Motors îşi reduce producţia din Federaţia Rusă

Bloomberg relatează că General Motors, al doilea mare producător mondial de maşini, îşi reduce producţia în Federaţia Rusă. Motivul este cel al scăderii volumului de vânzări ca urmare a problemelor economice provocate de conflictul din Ucraina.

Vineri, 22 august, General Motors a oprit activitatea întreprinderii de la St. Petersburg până pe 12 septembrie, urmând alte trei suspendări ale producţiei până pe 27 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al reprezentanţei din Ruesselsheim, Germania, Nico Schmidt a declarat că General Motors va produce maşini în Rusia doar pentru patru zile în septembrie şi opt zile în octombrie.

Ca urmare a sancţiunilor comerciale impuse Federaţiei Ruse de către SUA şi UE, rubla s-a depreciat, economia rusă riscă să intre în recesiune, iar vânzările de automobile şi vehicule comerciale au scăzut cu 9,9% în primele şapte luni ale lui 2014.

În ceea ce priveşte vânzările brandului Chevrolet al GM, acestea au scăzut cu 23% în perioada ianuarie-iulie 2014 faţă de acelaşi interval din 2013. De-asemenea, livrările diviziei Opel s-au redus cu 17%.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*