Ultimele Știri

Geminidele, cea mai spectaculoasă ploaie de meteoriți

În acest weekend vom avea parte de o spectaculoasă ploaie de meteoriți, fiind numită de specialiștii de la NASA, Geminide. Ploaia de meteoriți va aprinde cerul în nopțile de sâmbătă și duminică oferind posibilitatea de a viziona unele din cele mai spectaculoase stele căzătoare ale anului 2014.

Spectacolul Geminidelor începe anual pe 4 decembrie și este așteptat să atingă punctul perfect de vizonare, sâmbătă seara și duminică seara în jurul orei 21.00. O ploaie de meteoriţi se produce atunci când un număr mare de stele căzătoare pot fi văzute într-un interval de timp foarte mic. În acest an, ploaia de meteoriţi Geminide va cuprinde între 60 şi 80 de stele căzătoare pe oră.

geminide

Potrivit site-ului Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în noaptea de 13-14 decembrie, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantităţi mari de praf lăsate de asteroidul 3200 Phaeton. La contactul cu atmosfera particulele de praf se vor aprinde în gazul atmosferic, lăsând dâre luminoase pe cer – stelele căzătoare.

Majoritatea stelelor căzătoare din perioada 4-17 decembrie par să provină din constelaţia Gemini (Gemenii). Din acest motiv aceşti meteori se numesc Geminide.

Spectacolul ceresc va avea ca punct final data de 17 decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*