Ultimele Știri

Gazprom continuă să livreze din ce în ce mai puține gaze României

Grupul rus Gazprom continuă să livreze din ce în ce mai puține gaze României. De această dată, însă, aceștia justifică diminuarea volumelor de gaz prin faptul că au parte de anumite disfuncționalități tehnice.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu a declarat într-un comunicat, că Federația Rusă a transmis în cursul zilei de marți, un răspuns oficial prin care se explică faptul că anumite disfuncționalități tehnice au cauzat scăderea livrării de gaze rusești. Conform acesteia, disfuncționalitățile tehnice au apărut ca urmare a unor acţiuni Gazprom de umplere a depozitelor de gaze pentru pregătirile necesare perioadei de iarnă.

Importurile de gaze ruseşti au fost marţi cu 26,7% mai mici faţă de nominalizările transmise de transportatorul de gaze Transgaz Mediaş, controlat de stat. Consumul actual total al României este de circa 26 milioane metri cubi pe zi, iar producţia internă de gaze naturale este de 31 milioane metri cubi pe zi.

Scăderea volumului de gaze livrate de către grupul rus s-a înregistrat de la începutul lunii septembrie, însă nu s-a primit la acel moment o explicație pentru acest lucru. Cu toate acestea, Nicolescu asigura că populația României nu va suferi pe perioada acestei ierni din cauza scăderii volumului de gaze livrate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*