Garda de Mediu efectuează verificări la rafinăria Lukoil din Ploieşti, după ce oamenii s-au plâns că nu pot respira din cauza mirosului din zonă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Social

Mai mulți localnici s-au plâns că nu pot respira din cauza mirosului insuportabil din zona rafinăriei Lukoil din Ploiești, iar Garda de Mediu efectuează verificări în acest sens, relatează Mediafax.

Verificările au început de la finalul săptămânii trecute, după ce un număr mare de locatari au făcut sesizări cu privire la mirosul insuportabil.

„Acţiunile de control făcute pe problemele privind sesizările cu mirosul nu le-am finalizat. Am început joi. Este o inspecţie complexă”, a declarat Daniela Tudorache, comisar şef Garda de Mediu Prahova.

De asemenea, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat că va realiza un studiu pentru a stabili cine este poluatorul.

“Se simte acest miros, dar din păcate nu se poate pune exact degetul pe poluator. Trebuie să realizăm un studiu la nivelul municipiului Ploieşti cu privire la modul în care se mişcă aerul ca să determinăm cu siguranţă cine este poluatorul de fiecare dată”, a spus Adrian Dobre.

Compania Lukoil a răspuns  la acuzații afirmând că  instalaţiile şi emisiile din rafinărie sunt monitorizate strict şi că respectă limitele legale.

„Rafinăria «Petrotel-Lukoil» monitorizează strict activitatea instalaţiilor tehnologice şi emisiile atmosferice şi respectă valorile limita impuse prin Autorizaţia de Mediu. Acest lucru este confirmat de analizele efectuate în cursul acestui an de laboratoarele Agenţiei pentru Protecţia Mediului, atât la instalaţiile tehnologice, cât şi în exteriorul Rafinăriei. Nu s-au constatat variaţii de concentraţie între zi şi noapte”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *