Ultimele Știri

Gard între Ungaria și România. Hunor: Cele două guverne nu trebuie să se iubească, nici să facă un subiect de răfuială

gard granita

Subiectul construirii unui gard între România și Ungaria nu ar trebui să creeze divergențe între guvernele de la Budapesta și București, crede Kelemen Hunor. „Nu trebuie să se iubească cele două guverne, dar nici nu cred că este un subiect de răfuială”, a spus președintele UDMR.

Kelemen Hunor consideră că „răfuiala” dintre cele două guverne nu ar trebui să fie un subiect de discuții în acești termeni între două state”.

Liderul politic al minoritarilor maghiari din România a îndemnat astfel la reticență și echilibru.

„Eu spun că nu trebuie să fie un subiect de răfuială. Nu trebuie să se iubească cele două guverne, dar nici nu cred că este un subiect de răfuială”, a subliniat președintele UDMR.

Despre posibilitatea unui gard la granița dintre Ungaria și România, Kelemen Hunor a declarat că „principiul gardului nu are o conotație pozitivă în această regiune, în fostul bloc comunist, dar nu uit să nu țin cont de contextul actual”.

„Această soluție nu este împotriva românilor, nu este împotriva ungurilor, nu este împotriva cetățenilor europeni. Nu va îngrădi libertatea de circulație acest gard. Acest gard de fapt oprește sau încearcă să oprească un val de migranți, cei care încearca să intre ilegal. Este o soluție individuală, arată că UE nu a fost pregătită”, a punctat el.

De asemenea, liderul UDMR consideră că un gard între România și Ungaria ar schimba traseul migranților veniți prin Serbia către Croația și Slovenia, nu către România.

„Dacă nu suntem sinceri vom căuta argumente pentru lupte inutile pe un subiect care nu ar trebui să ne despartă, fiindcă este un subiect pentru toate statele”, a subliniat Kelemen Hunor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*