Ultimele Știri

Galerie foto: Bucureștiul, invadat de panouri publicitare

Marketing-ul agresiv al marilor companii se face din ce în ce mai vizibil în București, acolo unde străzile centrale au fost invadate de panouri publicitare, iar monumentele arhitecturale rămân în umbră.

Publicitatea outdoor se extinde pe fiecare clădire din centrul Capitalei, iar mai nou chiar și în locul fântânilor din Piața Unirii și Piața Universității. Recent, au fost instalate două afișaje publicitare pentru un nou mall în puntele-cheie și simbolice ale Bucureștiului.

IMG_2581

IMG_2586

Piața universității

*Se pare că astăzi a fost deja mâncat pop-cornul de la Universitate

IMG_2604

„Sunt atât de multe panouri publicitare sunt prin centrul Caitalei, încât nici nu vrei să-ți ridici privirea”, spune o studentă care parcurge în grabă spațiul verde din Piața Unirii, la capătul căruia dintre copaci apare imaginea unor femei gigantice cu vestimentație de vară.

IMG_2590

Peisajul, care ar trebui mai degrabă să fie recreativ, e deranjant pentru majoritatea bucureștenilor, însă nu și pentru autoritățile locale, care nu întreprind nicio măsură pentru a limita extinderea haotică a publicității peste construcțiile istorice din Capitală. Dacă proprietarii sau administratori imobilelor sunt încurajați să accepte ofertele agențiilor de publicitate care le oferă lunar sume începând cu 1.000 de euro, Consiliul Local decide delimintarea zonelor de publicitate restrânsă sau extinsă.

IMG_2588

IMG_2591

IMG_2594

IMG_2595

IMG_2605

IMG_2606

Pentru a înțelege cât de mult este afectată panorama Capitalei de mesh-uri, vă invităm să vizualizați imagini din Bucureștiul vechi.

Bucureștiul vechi

Bucureștiul vechi

Bucureștiul vechi

Bucureștiul vechi

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*