Ultimele Știri

Gala Bute: DNA cere ridicarea imunității Elenei Udrea

Elena Udrea - Gala Bute

Direcția Națională Anticorupție mai scoate un nou dosar din sertar pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea. 

Procurorii anticorupție cer Camerei Deputaților ridicarea imunității deputatului Elena Udrea pentru a putea începe urmărirea penală în cazul Gala Bute.  

Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru este vizat de deturnare de fonduri  în perioada 2010-2012, având ca subiect promovarea Galei Bute din bani europeni și de la ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

La data de 24.06.2011 Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a atribuit un contract în valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene.

În baza acestui contract, la data de 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei.
Fondurile publice ar fi fost utilizate într-o modalitate interzisă de lege, respectiv pentru finanțarea unui eveniment sportiv organizat de către o societate comercială, iar suma achitată în baza contractului ar constitui în întregime un prejudiciu produs în patrimoniul ministerului.

Toate aceste acțiuni ale Direcției Naționale Anticorupție ne pun semne de întrebare. De ce acest dosar atât de dezbătut în ultimii  ani a fost scos acum din sertar. Există infracțiunea, banii au fost deturnați, dar de ce acum? 

Acuzațiile Elenei Udrea la adresa lui Florian Coldea se pare că se întorc împotriva ei. Elena Udrea este încolțită. dar onestitate acestei anchete lasă loc interpretărilor. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*