Ultimele Știri

Gafă amuzantă comisă de președintele belarus la întâlnirea cu Vladimir Putin. Reacția liderului de la Kremlin

putin lukasenko

Președintele belarus Aleksandr Lukasenko s-a văzut joi în mare încurcătură, la întâlnirea avută la Minsk cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, după ce i s-a adresat oaspetelui său cu numele premierului rus Dmitri Medvedev.

”Stimate Dmitri Anatolievici (Medvedev)”, a afirmat Lukasenko înainte de convorbirile dintre cele două delegații, potrivit lenta.ru.

Liderul belarus și-a dat seama imediat de greșeala făcută, dar încercând s-o repare s-a încurcat și mai rău. ”Stimate Vladimir Vladimirovici (Putin), stimate Dmitri Anatolievici’‘, a început el din nou.

Văzându-l în această încurcătură, Vladimir Putin a reacționat cu umor: ”E adevărat, banii sunt acolo”, a afirmat Putin zâmbind. ”Nu, nu e asta”, a mai reușit să spună Lukasenko.

Înainte de convorbirile lărgite ruso-belaruse, Putin și Lukasenko au avut o întâlnire tete-a-tete și, potrivit unui comunicat al Kremlinului, cei doi președinți au discutat perspectivele de intensificare a relațiilor dintre Rusia și Belarus, dar și probleme actuale din agenda internațională.

Presa rusă scrie însă că unul din subiectele principale ale discuțiilor Putin-Lukasenko de la Minsk este instalarea unei baze aeriene ruse pe teritoriul fostei republici sovietice, un subiect de mai mult timp discutat de cele două părți. În schimbul autorizării acestei baze, Lukasenko ar urma să ceară Kremlinului un nou credit pentru Belarus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*