Gâdea continuă SCANDALUL: ‘Sunt șocat de afirmațiile premierului Cioloș’

  • Adelina Mitrache
  • 17 februarie 2016
  • Politică
mihai gadea

Clădirile grupului GRIVCO, fondat de omul de afaceri Dan Voiculescu, precum şi imobilul în care funcţionează televiziunile Antena1 şi Antena 3 trebuie evacuat.

Termenul  a fost stabilit de Fisc într-o notificare trimisă foştilor proprietari. Documentul face referire la decizia definitivă din august 2014 pronunţată de judecători în dosarul privatizării ICA. Magistraţii au hotărât atunci trecerea în proprietatea statului a terenurilor din Băneasa pe care Grupul GRIVCO le-a obţinut în urma privatizării frauduloase a fostului Institut. Tot atunci, instanţa a dispus şi confiscarea sediului televiziunilor.

CITEȘTE ȘI: Anunțul Cameliei Voiculescu pentru angajații Antenei 3

Premierul Dacian Cioloş a spus în Senat că Guvernul nu  a fost informat cu privire la notificarea emisă de ANAF pe 15 februarie şi nici nu trebuia să fie. ANAF nu  a făcut altceva decât să pună în executare o sentinţă definitivă. Persoanele juridice au posibilitatea de a ataca în instanţă notificarea ANAF.

CITEȘTE ȘI: Băsescu îl atacă dur pe Tăriceanu în scandalul evacuării sediului Intact

Dacian Cioloş a mai spus că este datoria institutiilor să recupereze bunurile care au fost atribuite prin sentinţă definitivă. El a mai adăugat că a cerut noii conduceri ANAF să analizeze modul în care îşi desfăşoară activitatea.

CITEȘTE ȘI:Dragnea sare în ajutorul lui Voiculescu: Se închid cinci televiziuni!

În ceea e priveşte termenul dat pentru evacuare, premierul a explicat că este unul dat prin procedură civilă şi nu este o decizie ANAF. Dacă nu respecta termenul ANAF ar fi încalcat legea. Nu sunt specificate termene diferite pentru televiziuni şi alte societăţi.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș despre evacuarea trustului Intact: ”ANAF a respectat legea”

Însă, directorul Antena 3 nu este deloc mulțumit de decizia autoritățile, așa că a continuat cu declarațiile acide la adresa premierului.

‘Sunt șocat de ce a spus premierul Cioloș. Nu este vorba doar de evacuarea noastră în cinci zile, ci și de întreruperea utilităților. Curentul și apa urmează să fie tăiate. Premierul face o ofertă, ‘pot să rămână în sediu’, știind că utilitățile vor fi tăiate. Cum să rămânem în sediu când curentul va fi tăiat?’, a declarat Mihai Gâdea la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Adrian Năstase îl învinovățește pe Klaus Iohannis de scandalul de la Antena 3

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *