Ultimele Știri

Gabriela Vrânceanu Firea, reclamată la CNCD pentru discriminare

Vicepreşedintele filialei judeţene PNL Iaşi Alexandru Muraru au anunțat că au sesizat CNCD privind declarațiile pe care Gabriela Vrânceanu Firea le-a făcut atunci când, invitată la o emisiune de televiziune, a declarat că unul dintre candidații la președinție, Klaus Iohannis nu poate fi un bun familist pentru că nu are copii. Declarația acesteia este considerată o discriminare a familiilor fără copii.

Aflată marți la o emisiune de televiziune, Gabriela Firea declara: ”Din punctul meu de vedere a fi un bun familist înseamnă nu doar a fi căsătorit, ci şi a avea copii. (…) Nu eşti un om complet fără să creşti un copil şi consider că mai ales acea afirmaţie pe care poate a făcut-o să spunem din greşeală, dar ea rămâne în spaţiul public, şi anume că neinvestind în educaţia copiilor a investit în imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că într-un fel pune mai mult preţ pe investiţia în imobiliare, decât în educaţia copiilor. M-am referit la faptul că Victor Ponta este un bun familist din această perspectivă, este căsătorit, are un băiat, Andrei, are o fetiţă, Irina, şi sunt convinsă că îşi mai doresc Daciana şi Victor copii şi eu le urez, ca mamă acum şi al treilea deja copilaş să mai aibă şi ei”.

În urma acestei declarații, aceasta a spus că acesta este un defect pentru președinție și că nu poți ocupa funcția de președinte fără să ai măcar un copil. De asemenea, aceasta a menționat și posibilitatea de înfiere pe care ar fi avut-o Klaus Iohannis dar la care acesta nu a apelat.

Liderul PNL Iaşi anunţă, într-un comunicat, că joi a sesizat în mod oficial Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, cu privire la declaraţiile senatorului PSD Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis formulate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff nr. 10.

”Crearea unei stereotipii şi aducerea în cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menită să demonstreze în mod fals o anumită slăbiciune sau o calitate negativă, este de natură să discrimineze grav dreptul la viaţă privată, drept fundamental consfinţit de Constituţia României”, a declarat Murat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*