Ultimele Știri

Gabriela Firea: Nu se pune problema opririi apei calde. Ar fi o faptă penală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că nu se pune problema opririi apei calde în Bucureşti. Primăria va acorda 42 de milioane de euro către RADET, o parte din bani urmând să ajungă la Romgaz, conform primarului general.

Oprirea apei calde ar constitui o faptă penală, susține Gabriel Firea.

”Îi asigur pe bucureşteni că nu se pune problema opririi apei calde. Ar fi o faptă penală. Având în vedere că Romgaz este în proprietatea statului în procent de 70%, iar ELCEN este în proprietatea statului în procent de 90%, statul român taie gazul statului român, pedepsindu-i pe români. Aceasta este concluzia, pentru că cele doua entităţi Romgaz şi ELCEN sunt în subordinea Guvernului României, au în consiliul de administraţie reprezentanţi ai Guvernului României şi unul dintre consiliile de administraţie, cel al Romgaz, a decis să taie gazele către ELCEN, doar pentru că acesta a intrat în insolvenţă, procedura necesară în actuala situaţie economică”, a precizat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă, după ce Romgaz a anunţat luni seara că începând de marţi va întrerupe livrările de gaze naturale către Elcen.

Municipalitatea anunţă că până la finalul anului va plăti 42 de milioane de euro către RADET astfel încât regia să poată face plăţi către Electrocentrale iar Elcen către Romgaz, Distrigaz si Transgaz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*