Gabriela Firea îi cere spijinul lui Dacian Cioloș! Cu ce probleme se confruntă Capitala

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 iulie 2016
  • Social

Primarul general, Gabriela Firea, îi cere sprijinul premierului Dacian Cioloș pentru rezolvarea situației referitoare la sistemul de termoficare al Capitalei, în contextul blocării conturilor de către ELCEN în cazul unor spitale, școli, unități militare și asociații de proprietari din București, conform Agerpres.

Multe instituții — școli, grădinițe, spitale și asociații de proprietari—, care au o relație directă contractuală cu RADET, sunt obligate să livreze sumele datorate regiei autonome în contul executorului judecătoresc, ulterior banii ajungând la ELCEN.

„Primarul general, Gabriela Firea, cere sprijin premierului Dacian Cioloș pentru a rezolva situația cu care se confruntă sistemul de termoficare al Capitalei, după ce mai multe instituții — școli, grădinițe, spitale și asociații de proprietari—, care au o relație directă contractuală cu RADET, sunt obligate să livreze sumele datorate regiei autonome în contul executorului judecătoresc, ulterior banii ajungând la ELCEN. Este vorba despre spitalul Elias, Institutul de Boli Infecțioase Victor Babeș, Universitatea București, școli, unități militare racordate la rețeaua de termoficare, care au conturile blocate. Această decizie a venit în urma unui raport al primului-ministru, care a decis acest lucru”, a precizat PMB, într-un comunicat.

Gabriela Firea a apreciat că este vorba despre o „decizie mult prea drastică”, având în vedere că peste 1,4 milioane de bucureșteni, precum și instituții de interes public sunt direct afectate.

„Ani de zile nimeni nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei în mod real, iar acum au luat o decizie foarte drastică. Normal era să ne întâlnim. ROMGAZ, ELCEN, RADET să intre într-un dialog constructiv, așa cum am făcut eu săptămâna trecută și cu reprezentanții primăriei pe acest nou mandat, să dialogăm cu toate entitățile. M-am întâlnit cu ministrul Energiei, cu reprezentanții ELCEN, cu reprezentanții RADET, am deblocat o primă sumă de 10 milioane de euro”, a declarat edilul-șef.

Gabriela Firea susține că subvenția datorată RADET încă din lună martie de către Municipalitate a fost plătită.

„Este foarte bizar ce se întâmplă, vineri, personal, am semnat toate documentele necesare astfel încât cele 10 milioane de euro să ajungă în conturile ELCEN și de acolo 3,5 milioane de euro să meargă la RADET pentru reparațiile necesare pregătirii anotimpului rece și 6,5 milioane euro să rămână la ELCEN, în contul datoriei RADET”, a precizat Firea.

Primarul general al Capitalei a solicitat inițierea unui dialog între instituțiile statului, apelând la premierul Cioloș.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *