Gabriela Firea: E o faptă penală să opreşti gazele sau să opreşti livrarea agentului termic. Eu apăr drepturile bucureștenilor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 septembrie 2016
  • Social

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că oprirea gazelor și a livrării agentului termic este o faptă penală și nu se pune problema ca bucureștenii să rămână fără apă caldă și căldură în sezonul rece, conform Mediafax.

Gabriela Firea declară că ”apără drepturile” bucureștenilor și îi asigură pe aceștia că nu vor avea probleme cu furnizarea caldurii și a apei calde.

„Nu se pune problema ca în Capitala României să nu fie apă caldă şi căldură în sezonul rece. Suntem ţară europeană. E o faptă penală să opreşti gazele sau să opreşti livrarea agentului termic. Eu apăr drepturile bucureştenilor şi nu a unor grupuri de interese aşa cum au făcut-o reprezentanţii PNL care au apărat grupuri de interese. Peste 10 ani de zile, atât ELCEN cât şi RADET, fiecare în parte către companiile cu care erau în contracte, au încasat sau au fost datoare penalităţi. Sumele care se vehiculează în această perioadă nu sunt o expresie a facturii, a plăţilor curente, ci penalităţi la penalităţi. E vorba de datorii în lanţ făcute în peste 10 ani de zile. Diferenţa dintre momentul în care RADET încasa de la cetăţeni plata facturii curente precum şi de la celelalte instituţii ( şcoli, spitale) şi momentul când trebuie să plătească la ELCEN era de 30 de zile. RADET era condamnat în fiecare lună, ani în şir, să rămână dator”, a declarat Gabriela Firea pentru un post de televiziune.

În măsura în care RADET îşi va respecta obligaţia de a întocmi la începutul acestei săptămâni ordinul de plată pentru achitarea subvenţiei scadente, se va putea vira către Romgaz contravaloarea gazelor livrate şi astfel, cel puţin pentru moment, nu vor fi probleme în alimentarea cu apă caldă a oraşului Bucureşti, precizează cun comunicat transmis de Distrigaz.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *