Ultimele Știri

Gabriela Firea, despre insolvența RADET: Trăim un moment istoric

gabriela firea

Intrarea RADET în insolvență îi asigură pe bucureșteni că vor avea apă caldă și căldură, în ciuda amenințărilor venite de la ELCEN, care blocase conturile regiei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declară că ”trăim un moment istoric” și că această situație este cauzată de faptul că RADET a fost condusă de PNL, după ce USR și o parte din PMP au părăsit ședința.

”CGMB a votat un proiect prin care CA al RADET a fost mandatat să ia inclusiv decizia insolvenței pentru asigurarea apei calde și a agentului termic în București. Le mulțumesc celor din PSD, ALDE și am avut și un vot din PMP. Azi am intrat în legalitate. Suntem în fața unei bancrute simple. Nu se pune problema disponibilizărilor, e o modalitate de a salva această Regie, de a livra apă caldă și căldură. Insolvența nu înseamnă închidere, faliment, ci o relansare. Trăim un moment istoric. Reprezentanții PNL, USR și parte din PMP au părăsit ședința. RADET a fost condusă de PNL și din această cauză s-a ajuns aici.

Nu știu ce va decide instanța. Am avut o situație unică în țară și în Europa, fostul Consiliu, condus de PNL, a votat o hotărâre prin care RATB și RADET nu puteau fi controlate.

În momentul intrării insolvenței, se opresc toate notificările creditorilor.”, a spus Gabriela Firea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*