Gabriela Firea amenință cu demisia: Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație

  • Nicoleta Ungureanu
  • 12 septembrie 2016
  • Social

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezent la festivitatea de deschidere a noului an de învățământ la Școala gimnazială „Eugen Barbu”, instituție care a fost închisă o lungă perioadă de timp din cauza reabilitărilor, conform știripesurse.ro.

Firea a declarat că preferă să își dea demisia decât să ”patroneze” o situație în care o școală e reabilitată pe un program BEI.

„Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți (Biblia — n.r): prefer să îmi dau demisia dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine. Prefer să plec decât să patronez o astfel de situație, în care o școală e reabilitată pe un program BEI, deci intențiile sunt formidabile, iar acel șantier, în loc să dureze un an, cât prevedea contractul, a durat zece ani de zile”, a afirmat primarul general.

Primarul general al Capitalei susține că lucrările de reabilitare începute în urmă cu 10 ani la școala ”Eugen Barbu” nu au putut fi încheiate „din cauza unor licitații controversate, a unor firme care nu și-au făcut datoria, a unor funcționari care, cu siguranță, nu au fost în slujba cetățeanului”.

„Atunci mi-am dat seama că se poate, se poate învinge sistemul. Și sistemul nu este ceva impersonal. Nu este ceva intangibil, este răul care s-a permis, din păcate, în administrația publică locală — nu peste tot, fiindcă nu e corect să generalizăm — dar în unele din aceste unități. Iar doamna directoare (a școlii — n.r.) mi-a demonstrat că există o șansă pentru noi toți că cea mai importantă resursă pe care o avem ca oraș și ca țară sunt oamenii, prin puterea, forța lor”, a spus primarul general, relatează Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *