Ultimele Știri

Gabriel Sandu: Îi înmânam lunar șefului meu Emil Boc suma de 300.000 de euro

Gabriel Sandu Emil Boc

Gabriel Sandu afirmă de fapt că majoritatea politicienilor își plătesc funcția, acesta plătind la rândul său funcția de ministru al Comunicațiilor. Fostul ministru arestat în dosarul Microsoft afirmă că îi plătea lunar câte 300.000 de euro șefului său Emil Boc, fost premier al României. 

”Recunosc şi admit, de asemenea că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru, dar şi poziţia în conducerea centrală PDL. Nu cunosc dacă acest fapt reprezintă o infracţiune, dar pot confirmă adevărul că toţi politicienii care au acces la funcţii publice au plătit sume importante de bani pentru acest deziderat (…)

Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fonduri personale, legale, şi le-am recuperat parţial, în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan”, a declarat Gabriel Sandu în faţă anchetatorilor.

„Practic, eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009, cu suma de patru milioane de euro. Ştiind că nu dispun această sumă, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan, persoane interesate în derularea în continuare a contractului de licenţiere Microsoft mi-au propus să închei contractul în condiţiile impuse de ei cu firma susţinută de Gheorghe Florică şi în contrapartidă ei să plătească la partid două milioane de euro şi să contribuie la campania prezidenţială cu alte două milioane de euro (…)

Având în vedere că efectuasem deja cheltuieli semnificative pentru campania electorală, din bani proprii, am decis să accept de la Claudiu Florică suma propusă, respectiv 2,7 milioane de euro. Chiar şi în aceste condiţii din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorală, pe care le estimez în acest moment la suma de 5 milioane de euro, am recuperat doar 2,7 milioane de euro”, se mai arată în mărturie.

„Pe întreagă durata a mandatului meu am finanţat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, afirmă Gabriel Sandu. 

Fostul premier neagă însă acuzațiile aduse și afirmă că nu are cunoștință despre aceste sume de bani care ar fi fost plătite la partid de Gabriel Sandu.

„Ar trebui să am un depozit dacă aş fi primit atât de mulţi bani. Vreau să fie clar: resping categoric aceste afirmaţii. Precizez faptul ca eu am fost acela care l-am remaniat din funcţie pe Gabriel Sandu şi atunci nu se leagă lucrurile. Cum puteam să îl remaniez dacă primeam bani? Nu am ştiinţa de aşa ceva(n.r. întrebat dacă banii nu au fost acordaţi către partid). Ce este finanţat pe partid se găseşte în Monitorul Oficial”, a declarat Emil Boc.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*