Ultimele Știri

Gabriel Oprea respinge acuzația de plagiat: ”Sunt un om serios, UNPR este un partid serios”

Gabriel Oprea respinge acuzațiile conform cărora și-ar fi plagiat teza de doctorat și spune că acest lucru este confirmat și de Comisia de Etică din cadrul Universității din București, care recunoaște teza sa ca fiind originală.

În cadrul unui interviu în care Oprea era întrebat despre ce s-a întâmplat în cadrul Consiliului JAI, acesta le-a cerut jurnaliștilor să fie întrebat și despre acuzațiile privind teza sa de doctorat, pentru a avea ocazia să clarifice această problemă.

”Aş fi vrut să mă întrebaţi de plagiatul meu. Am înţeles că cât am fost la Bruxelles a fost o discuţie. Am să vă spun că mi-am dat doctoratul. În primul rând vreau să vă spun că sunt de acord ca toţi oamenii politici şi toţi politicienii ar trebui să li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificată. Când mi-am dat doctoratul nu am fost nici om politic şi nici demnitar. De aceea este bine să fie verificate toate tezele. Eu am înţeles că România este un stat membru NATO, a fost verificată teza mea şi, unde-i lege, nu-i tocmeală. Mai mult decât atât, în Comisia care m-a verificat au fost chemaţi şi experţi în drept penal, iar a fost o singură concluzie în unanimitate: că nu am plagiat. Este o comisie pe care o prevede legea. Eu vorbesc pe lege nu-mi dau cu părerea. Mai mult decât atât, în cadrul acelei Comisii, care mi-a dat un verdict în unanimitate că nu am plagiat au fost experţi recunoscuţi pe plan naţional în drept penal. Şi cu asta punct. La mine cel puţin este o temă falsă, sunt un om serios, UNPR este un partid serios”, a explicat Oprea.

Consiliul Național de Etică a transmis că nu „se confirmă suspiciunea de plagiat” în cazul lui Gabriel Oprea.

„În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând Hotărârea nr. 2.165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat”, se arată în comunicatul emis marţi de Consiliul Naţional de Etică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*