Gabriel Oprea rămâne oficial fără titlul de doctor. Ministerul Educației a semnat ordinul de retragere

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Politică
gabriel oprea

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al fostului vicepremier Gabriel Oprea, conform Mediafax.

Gabriel Oprea rămâne fără titlul de doctor, în urma deciziei Minsiterului Educației. Acesta poate cere revocarea ordinului de retragere.

” Se retrage titlul de doctor în domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3467/16.03.2001„, se arată în documentul postat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Fostul vicepremier susține că decizia nu a fost una corectă, deoarece nu i-a fost respectat dreptul de apărare.

„Situaţia mea a fost evaluată nu după legea din 2000, când am susţinut teza, ci după o lege intrată în vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. De exemplu, posibilitatea retragerii titlului de doctor a fost introdusă în lege abia în 2011, ea nefiind prevăzută în legislaţia anului 2000. Mai mult, noţiunea de „plagiat” a fost definită în legislaţie abia în 2004, adică la 4 ani de când mi-am susţinut teza. (…) Pe subiectul doctoratului, am astăzi două hotărâri emise de instituţiile statului român, hotărâri care sunt amândouă valabile, dar care se bat cap în cap”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, „Procedura plângerii prealabile”, a fost susţinută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia la data de 26 iulie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *