Ultimele Știri

Gabriel Oprea: Procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite

Gabriel Oprea afirmă că procedurile de intervenție în situații de urgență vor fi regândite, după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

„Am decis, şi am tot sprijinul primului-ministru şi al Guvernului, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenţie la situaţii de urgenţă, pentru a asigura eficienţă maximă acestui sistem”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

„Am dispus reexaminarea în regim de urgenţă a procedurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale tuturor structurilor cu responsabilităţi imediate în astfel de situaţii. În acest sens, la nivelul fiecărui judeţ s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri, în raport de particularităţile acestora şi resursele existente pentru intervenţie imediată”, a mai adăugat ministrul.

Gabriel Oprea spune că în urma analizării datelor de la accidentul din lacul Siutghiol, acestea „vor sta la baza elaborării Concepţiei Unice de Intervenţie a Sistemului Integrat de Acţiune la Situaţii de Urgenţă, pe care, la final, o vom prezenta în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”. 

Gabriel Oprea a precizat şi că intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*