Ultimele Știri

Gabriel Oprea, ”om cu greutate”! După ce a fost refuzată de două ori, cererea DNA ajunge la Senat

oprea gabriel

Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, a transmis luni Senatului sesizarea DNA pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Cererea DNA a fost refuzată de procurorul general Tiberiu Nițu, fiind implicat în dosar, iar cel de-al doilea refuz a venit din partea prim-adjunctului procurorului general,  Bogdan Licu, care a făcut doctoratul sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

„În conformitate cu dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/ 1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală și a Deciziei nr. 270/ 10.03.2008 a Curții Constituționale, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale MAI pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*