Ultimele Știri

Gabriel Oprea: Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Maşina este în garajul MAI, nu am luat-o acasă

gabriel oprea

Gabriel Oprea, fostul ministru al Afacerilor Interne, s-a prezentat marţi la instanţa supremă pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat că s-ar fi folosit de fondurile Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), acesta precizând achiziţiile s-au făcut legal, conform Mediafax.

Gabriel Oprea este acuzat de DNA că, în calitate de ministru şi ordonartor de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, fostul şef al DIPI, ar fi dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism de lux, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor, cei doi fiind trimişi în judecată în luna mai, alături de alte persoane.

Fostul ministru neagă că s-ar fi folosit de fondurile DIPI și declară că măsurile au fost legale, iar mașina achiziționată se află în garajul MAI.

„M-am prezentat în dosarul în care a fost achizitionată o maşină pentru Ministerul Afacerilor Interne, în speţă, pentru Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), un document legal pe care am pus o singură rezoluţie : măsuri legale. Nu am stabilit eu nici preţ, nici marca, nici altceva, în contextul în care în timpul mandatului meu s-au achiziţionat peste cinci mii de maşini care erau necesare celor de la MAI. Am plecat de la minister iar maşina este în garajul MAI. Nu am luat-o acasă”, a declarat Gabriel Oprea la finalul şedinţei de judecată.

De asemenea, Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu şi în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, anchetatorii cerând în acest caz aviz de la Senat pentru începerea cercetărilor pentru ucidere din culpă.

„Mi se pare ceva de domeniul fantasticului. Eram în timpul serviciului, în maşina de serviciu, veneam de la o instituţie pe linia de securitate a statului român. Era în jur de ora 19 şi ceva, mă deplasam spre domiciliu. Maşina în care mă aflam cu aghiotantul şi şoferul, în urma documentării procurorilor, avea viteza legală. Antemergatorul avea viteză legală. Din păcate, motociclistul, aflat la câteva sute de metri, s-a lovit şi a căzut în acea groapă. Dispozitivul de protecţie care exista din anul 2000 şi de care au beneficiat toţi miniştrii de stat este stabilit de către poliţia rutieră vis-a-vis cu toate celelalte probleme tehnice. Nu un ministru sau un viceprim-ministru se ocupă de aceste dispozitive. Este problema poliţiei rutiere şi a şefului de dispozitiv şi bazei legale”, a declarat Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*