Ultimele Știri

Gabriel Oprea îl acuză pe Ponta pentru majorarea salariilor demnitarilor

Victor Ponta şi Gabriel Oprea

Primele contre dintre Gabriel Oprea şi Victor Ponta au apărut odată cu lansarea ordonanţei de majorare salarială la demnitari. În timp ce Ponta a spus că va amâna această decizie a interimatului pentru că nu i se pare normal creşterea salarială doar a demnitarilor şi nu a tuturor demnitarilor, şeful UNPR spune că de fapt ”ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”.

Gabriel Oprea este nemulţumit de atitudinea premierului reîntors în ţară, care vrea să amâne ordonanţa majorării salariale la demnitari, deşi ideea a aparţinut tot lui Victor Ponta, iar acum vrea să se spele pe mâini.

”Proiectul de ordonanţă a fost făcut de mai multă vreme la Ministerul Muncii, ideea aparţinând Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48. Miniştrii Muncii, Finanţelor şi Justiţiei au susţinut această ordonanţă, iar poziţia lor se regăseşte în stenogramele şedinţei de Guvern”, a declarat Oprea.

Gabriel Oprea a mai explicat cum a decurs întreg procesul, explicând că, într-adevăr, Victor Ponta a avut rezerve în momentul în care s-a discutat despre trecerea măsurii prin ordonanţa de urgenţă.

”Miercuri dimineaţa, când a venit la Guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanţa, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că şeful statului îşi va arăta susţinerea faţă de adoptarea actului normativ. Preşedintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut aşa ceva, dar l-am informat în legătură cu adoptarea ordonanţei. Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de faţă cu ceilalţi miniştri, să trecem ordonanţa, urmând să o publicăm în Monitorul Oficial, dacă va fi sprijinită de preşedinte, respectiv să nu o publicăm dacă nu va exista această susţinere – iar în acest caz ordonanţa nu-şi producea efectele. Dacă Victor Ponta va amâna aplicarea acestei ordonanţe, este dreptul său şi decizia sa ca prim-ministru. Aşa s-au întâmplat lucrurile, vă spun cu onestitate”, a mai afirmat Oprea.

Aceasta este prima tensiune provocată între aliaţii din Parlament, fiindcă în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu, cel mai probabil, a fost o înţelegere între PSD şi UNPR pentru ca partidul lui Oprea să-şi dea votul pentru investirea în funcţia de la SIE.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*