Ultimele Știri

Gabriel Oprea face noi declarații în dosarul morții lui Bogdan Gigină: E o tragedie prin care trebuie să trec cu demnitate

Fostul ministru Gabriel Oprea s-a prezentat luni la sediul DNA, unde a fost chemat pentru a fi pus sub acuzare de ucidere din culpă. Acesta s-a declarat din nou nevinovat în fața jurnaliștilor.

„Această cruce pe care o s-o duc toată viața. A căzut aici, la câteva sute de metri. Știu ce înseamnă să ai un deces în familie. Nu veneam de la restaurant, de la cârciumă. În acea zi veneam de la mai multe instituții.
N-am folosit-o (c.n.protecția) 24 de ore din 24 de ore. E o tragedie prin care trebuie să trec cu demnitate. Este foarte greu! Și pentru prăinții lui Bogdan care și-au îngropat copilul. E foarte greu pentru familia lui Gigină, pentru familia polițiștilor!
S-a oprit mașina, iar polițistul de pe mașina care ne însoțea ne-a făcut semn să plecăm. Nu ne-am dat seama de accident, nu am știut de accident. Am aflat de accident la un sfert de oră”, a spus fostul ministru.

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiției cererea de urmărire penală a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

“Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne în perioada martie 2014 — noiembrie 2015, pentru faptele ce fac obiectul dosarului penal nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Secția de combatere a corupției, respectiv pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în modalitatea prevăzută de art. 192 alin. (1) și (2) din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270/2008”, informează Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat încă de joi că va da curs cererii de efectuare a urmăririi penale față de fostul vicepremier Gabriel Oprea în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină. “Da, voi da curs acestei cereri”, a afirmat șeful statului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*