Ultimele Știri

Gabriel Oprea: ”Din respect pentru familia lui, am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înainte de înmormântare. Eu nu am văzut accidentul”

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a vorbit pentru prima dată despre tragedia morții polițistului, după ce timp de o săptămână a ales să nu răspundă niciunei întrebări. Cu privire la legalitatea sau ilegalitatea coloanei oficiale, acesta nu a dat niciun detaliu clar, ci a susținut doar că acuzațiile sunt nefondate: ”În ceea ce mă priveşte, referitor la speculaţiile că aş fi folosit fără drept coloana oficială, vă asigur că sunt nefondate”.

Vicepremierul a început discursul său prin accentuarea tragediei prin care trec familia și apropiații polițistului: ”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie: poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa în misiune şi nimic din ceea ce spunem nu poate alina durerea părinţilor lui, a soţiei, a familiei care trece printr-o astfel de dramă”.

Acesta a scuzat absența sa din sfera publică pe motiv că nu a dorit să facă declarații cu privire la eveniment din respect pentru familie: ”Din respect pentru familia lui, am ales să nu fac declaraţii publice imediat după accident sau înainte de înmormântare”.

Vicepremierul susține că a fost alături de familie și și-a dat tot interesul pentru ca aceasta să conștientizeze regretul său: ”Am ales să asigur că familia lui Gigină ştie cât de mult regret, că regretăm toţi cei din minister moartea lui”.

Oprea s-a scuzat rapid de acuzațiile că nu a  oprit mașina atunci când a avut loc accidentul, spunând că nu a văzut că acesta a avut loc și că a fost informat abia mai târziu de acesta: ”La un moment dat coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul, nu am ştiut că este vorba despre un accident. Am văzut doar maşina de poliţie oprită. Ni s-a făcut semn să ne continuăm deplasarea şi maşina în care mă- aflam a pornit de pe loc, Abia după ce am trecut de locul tragediei, am aflat ce s-a întâmplat”.

Pentru a  toarce subiectul principal al acestui eveniment, Oprea a ales ca pe parcursul declarației de presă să exploateze tragedia prin care trece familia polițistului, accentuând în mod continuu latura emoțională: ”Sunt extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştiu că am făcut tot ce era posibil pentru salvarea lui”. 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*