Ultimele Știri

Gabriel Oprea: Cei doi polițiști care au violat o minoră nu mai pot face parte din Poliția Română

gabriel-oprea

Doi polițiști de la IPJ Călarași au violat o minoră în vârstă de 15 ani care fugise dintr-un centru de plasament. Cei doi oameni ai legii aveau ca sarcină căutarea fetei date dispărute. 

Aceștia au găsit-o pe fată și au supus-o la perversiuni sexuale sub amenințarea că o vor duce înapoi în centrul de plasament. Polițiștii au fost reținuți joi seara și urmează să fie propuși, astăzi, pentru un mandat de arestare pentru 30 de zile. 

„Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român și au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română”, a declarat vicepremierul Oprea, potrivit unui comunicat al MAI.

”Vicepremierul Gabriel Oprea și Ministerul Afacerilor Interne condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean și, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române. Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite. Cei doi vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă”, precizează sursa citată.

”Nu există toleranță pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care disprețuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajați cinstiți și corecți, aducând prejudicii grave Poliției Române”, a completat Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*